Организират протест срещу вдигането на такса смет
Организират протест срещу вдигането на такса смет / Дарик Добрич

Граждани на Добрич ще протестират срещу гласуваната от Общински съвет нова Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, с която такса смет за жилищни имоти се вдига със 75% и става 3,5 промила. Това съобщават от местната централа на БСП. Протестът ще се състои на 2 юли от 10.00 ч. пред общината. Протестиращите ще носят чувалчета с отпадъци.

Гражданите са възмутени от това, че в предложената за публично обсъждане Наредба посочените промили са 3,0, а на сесията във вторник зам.-кметът Иван Колев предложи 3,5 промила, което и бе одобрено от мнозинството съветници, посочва се още в съобщението.

За нарушенията при приемането на наредбата граждани вече са написали жалби и ще сезират Административния съд, информират още от партията. "Заради действително гневното отношение на гражданите, които ни потърсиха, подготвяме сигнал до областния управител за закононарушения при приемането на наредбата. Най-очевидното от тях е, че няма предложена план-сметка за чистотата" - заяви председателят на БСП-Добрич и общински съветник Владимир Калчев.