Организираха семинар – тренинг за  детски учители
Организираха семинар – тренинг за детски учители / netinfo

Фестивална програма „Приятели на България“ проведе в столицата квалификационен семинар - тренинг с директори на детски градини и детски учители от цяла България, на тема „Приказкотерапия в детската градина“. Занятията бяха ръководени от проф. Емилия Василева от СУ „Св. Климент Охридски“ и Диана Йорданова - психолог и директор на ЦДГ „Здравец“ в Тервел. Композиторът и изпълнител Хайгашод Агасян представи свои дискове с детски песни, подходящи за предучилищна възраст.

Много емоционално участниците представиха приказни герои, участваха в създаването на авторска приказка, обсъдиха прилагането на приказкотерапията като начин да се предадат на детето необходимите морални норми и правила, като инструмент на развитие на фантазията и творчеството, като начин за усвояване на основни механизми на търсенето и вземането на решения.

Проявата се проведе с подкрепата на Министерство на образованието и науката. По време на форума управителят на фестивална програма „Приятели на България“ Цветан Иванов обяви седмото издание на Конкурса за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности в направление „Изкуства“, с награден фонд от 7 500 лева. Конкурсът се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката, като образователното ведомство също ще отличи учебно заведение, представило цялостна политика за развитие на ефективна извънкласна дейност.

В началото на февруари предстои поредния квалификационен форум за педагози "Етикет и правила на общуване". Своят опит ще сподели Анатолий Пазийски - експерт по дипломатически и практически протокол, стил, етикет и правила на поведение в обществото.