Организация Интерхелп направи дарения в Добричко
Организация Интерхелп направи дарения в Добричко / Областна администрация Добрич

Международната хуманитарна организация "Интерхелп" дари 5 000 евро на двете пострадали от наводнението детски градини в Добрич. Нейният ръководител Улрих Беман връчи лично средствата, срещайки се с областния управител Недко Марчев и с екипите на двете учебни заведения с номера 23 и 24. Средствата ще се използват за възстановяване на материалната база в сградите.

Областният управител изказа сърдечна благодарност за всеотдайната и безкористна помощ на хуманитарната организация и за направените сериозни дарения и в общините Шабла и Каварна. Улрих Беман е приятел на България от много години и с удоволствие гостува тук със семейството си през ваканциите. В момента реализира пореден социален проект в Шабла, за което помоли за подкрепа областния управител. Недко Марчев заяви готовност за съдействие от страна на институцията и изрази надежда за бъдещи съвместни начинания.

Дейността на "Интерхелп" се осъществява на 3 континента, в 7 държави. Организацията се занимава с подпомагане на пострадали при природни бедствия и участва активно в социални проекти по целия свят (Филипини, Шри Ланка, Тайлант, Румъния, Македония, България и др.).
В Добричка област, в община Каварна е предоставено дарение - линейка и обзавеждане на две отделения в многопрофилната болница. В община Шабла също са получили линейка, както и специализиран лек автомобил за оказване на помощ при катастрофи - за местната пожарна служба. На Центъра за социална рехабилитация и интеграция в града е дарено обзавеждане, а 45 семейства от Шабла са подпомогнати финансово след земетресението от 2009 г.. В село Ваклино е изградена и обзаведена с уреди детска площадка, а в село Горичане е предоставено обзавеждане за 2 пенсионерски клуба.