Опесъчават пътищата заради падналия сняг
Опесъчават пътищата заради падналия сняг / Дарик Добрич

Заради падналия сняг и очакваните ниски температури, които могат да предизвикат обледяване на пътищата, е разпоредено масово опесъчаване на пътищата в област Силистра, съобщиха от Пътното управление. Рано сутринта най-много сняг е имало в района на Тутракан и съседните общини. Сигнали за проблеми с автомобили има и в района на Силистра - на познати невралгични места като т.н. Осми пост, където е имало закъсал джип.

Опесъчаването, целящо на първо време да стопи снега, а и да не позволи образуване на ледена покривка, продължава от главните към периферните пътища, като най-отдалечените са от тип „3-Г". Разпореждането е пясък да има не само по завои и криви участъци, а повсеместно.

Осем коли на пътноподдържащата фирма обработват с химикали, соли и пясък пътищата в Добричко, съобщиха за Дарик от Пътното управление. Най-много сняг е паднал в общините Тервел и Крушари. Няма заледени участъци, температурите са положителни.

Според прогноза за времето до вторник следващата седмица ни очаква сравнително сухо време, с разкъсана облачност. Нощните температури в този период почти в цялата страна ще са отрицателни (минус 3-4 градуса), а през деня положителни (1-5 градуса) в различните райони на страната.