Олимпийски надежди се събират в Албена
Олимпийски надежди се събират в Албена / netinfo

Първият по рода си спортен фестивал „Олимпийски надежди – Албена 2008” ще се проведе от днес до 7 септември 2008 година с участието на 500 юноши и девойки от цялата страна. Домакин на проявата е курортен комплекс „Албена”, а организатори са Българският олимпийски комитет и Българска спортна федерация за деца лишени от родителска грижа (БСФДЛГР). Мотото на фестивала е „Да открием новите олимпийски надежди на България”.

Децата ще мерят сили в спортовете плуване, тенис на маса, футбол, баскетбол, лека атлетика, плажен футбол и плажна борба.

Всеки състезател ще получи фланелка с логото на фестивала. Наградният фонд е 15 000 лв., като са осигурени купи и медали за всички призьори, и много предметни награди.

В турнира по футбол ще вземат участие юношеските отбори на ФК "ЦСКА", ФК "Литекс", ФК "Черно море" и юношеската формация на националния отбор.

Състезанията по плажна борба ще направят своя дебют в България. Догодина страната ни ще е домакин на Световното първенство по плажна борба.
Фестивалът „Олимпийски надежди – Албена 2008” ще бъде открит в 16:00 часа на 5 септември в от Стефка Костадинова – председател на БОК и почетен председател на БСФДЛРГ - и Маргита Тодорова – директор маркетинг и продажби в „Албена”АД.