ОИЦ-Добрич представи дейността си в Крушари
ОИЦ-Добрич представи дейността си в Крушари / krushari.bg

Две училища от община Крушари СОУ „Христо Смирненски“, с. Крушари и ОУ„Отец Паисий“, с. Лозенец ще са партньори на общината  при кандидатстване по схема „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщиха от Областния информационен център (ОИЦ). Екипът на центъра представи пред директори на училища, учители и представители на местната администрация  условията за кандидатстване по схемата.  На срещата са били обсъдени възможните дейности, които могат да се включат в проектното предложение.  Срокът за подготовка и предаване на проекта е 9 юли 2012 г.

Целта на схема „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства” е да подпомогне по-успешната социална и трудова реализация на децата и учениците от етническите малцинства. Допустими кандидати и партньори са общини, детски градини, училища, висши училища, НПО. Стойността на един проект варира от 50 000 до 390 000 лв.

При посещението си в община Крушари, екипът на Областният информационен център представи дейността си и възможностите да подпомага с информация потенциални бенефициенти по оперативни програми, граждани, представители на неправителствени организации и на бизнеса.