ОИЦ организира конкурс за млади предприемачи
ОИЦ организира конкурс за млади предприемачи / ОИЦ Добрич
Пред над 200 ученици от средните и професионални гимназии в областта, екипът на Областен информационен център – Добрич, представи онлайн конкурса за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“. Младежите бяха запознати подробно с регламента за участие, етапите на провеждане и изискванията към видеоклиповете. Директори и учители изказаха готовност да съдействат на своите възпитаници в подготовката за представяне на предприемаческите идеи и тяхната визуализация.

Видеоконкурсът, който стартира на 15 април, дава възможност на младежите между 14 и 18 годишна възраст да представят своята бизнес идея, която има потенциал за развитие и ще допринесе за нови и значими ползи за обществото. Кандидатите трябва да подготвят видеоклип, с продължителност до 2 минути и големина от 25 МБ и да го изпратят чрез Messenger до Facebook страницата на Областен информационен център – Добрич. Задължително видеоклипът трябва да е придружен със снимка или сканирана версия на попълнена Декларация за информирано съгласия.

Набирането на бизнес проекти ще продължи до 12 май 2019 г.

Всички получени видео клипове ще бъдат публикувани на 13 май в 10:00 часа на страницата на събитието във Facebook „Онлайн конкурс "Имам бизнес идея!"- Област Добрич“. Гласуването за най-добра бизнес идея ще се осъществява изцяло във Facebook, чрез събирания на харесвания (лайкове) и ще продължи до 23 май в 10:00 часа.

Първите десет участници, събрали най-много харесвания, ще получат като награда спийкъри. Двамата от тях ще посетят безплатно „София Тех Парк“ - София на 1 юни, където са им приготвени специални изненади. 

Конкурсът е част от инициативата на Европейската комисия „Европа в моя регион“ и от Общата инициатива на мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове.