Ограбиха четирима в центъра на Добрич
Ограбиха четирима в центъра на Добрич / Валентина Добринчева

Четирима души бяха ограбени в централната част на Добрич между 21.50 и 23.05 часа снощи, съобщават от полицията. Кражбите са станали в района на ул. "Генерал Попов". Неизвестни извършители са задигнали 4 мобилни телефони, цигари и сумата от 4 лева. След покушенията, те са избягали.
Пострадалите са подали сигнали в полицията. Водят се издирвателни акции за задържане на обирджиите. По първоначалните сведения, дадени от потърпевшите, вероятно се касае за едни и същи лица, смятат от полицията.

Още две кражби са станали в Добричко през последното денонощие. Машина за лепене на полиетиленови тръби и около 80 м кабели, са изчезнали от багажното отделение на товарен автомобил с варненска регистрация, паркиран в ЖК "Дружба" в Добрич. Местопроизшествето е посетено от дежурната група на Първо Районно управление на МВР.

Обран е и магазин за хранителни стоки в село Рогачево. От него са взети 50 лева, 20 стека цигари и 3 ваучери за мобилен телефон. Стойността на задигнатото е около 650 лева. Местопроизшествието е посетено от служители на Районното управление на МВР в Албена. По двете кражби са образувани досъдебни производства.