Оформиха 4 зони за отдих в морската част на Каварна
Оформиха 4 зони за отдих в морската част на Каварна / Дарик Добрич

В Каварна вече има 4 нови зони за отдих в морската част на града. Те са оформени  около четирите ремонтирани каменни чешми по пътя от града към морето. Пространствата са озеленени и там са монтирани пейки. Три от чешмите са с минерална вода, която хората от Каварна ползват от десетилетия. Четвъртата чешма е наричана "сухата", тъй като от години от нея не тече вода. Намерението е догодина и тя да бъде свръзана с минералния извор.

Дейностите са на обща стойност 196 600 лева, осигурени по проект "Подобряване на инфраструктурата, осигуряваща достъп до крайбрежната зона на град Каварна", финансиран от ОП за развитие на сектор "Рибарство".

В рамките на проекта основно е ремонтиран и подлезът към плажа на Каварна, почистени са мантинелите, тревите и храстите по целия път към морето. Няколко крайпътни участъци, където има опасност от свличания, са обезопасени с пана, а на друго място за укрепване на ската е поставена мрежа, облагородена е плажна буна №2.

Проектът е изключително важен, тъй като чрез него свързахме град Каварна с морска част, отбеляза кметът на общината Цонко Цонев. Каварна е на три километра от морето и винаги сме искали хората да могат спокойно да слизат по пътя, да си пълнят вода и да имат къде да седнат да си починат, каза още Цонев.

Откриването на обекта се състоя пред една от ремонтираните чешми. Лентата прерязаха кметът на Каварна и началникът на териториалния отдел "Рибарство и контрол" Атанас Чолаков.