лого ГЕРБ
лого ГЕРБ / БГНЕС
Изпълнителната комисия на ГЕРБ стартира процедурата по утвърждаване на кандидатите за кметове на общини и кметства и листите за общински съветници, съобщават от партията.

На свое заседание снощи членовете на ИК утвърдиха кандидатите за кметове на областните градове.

За Добрич това вече официално е Надежда Петкова. Името й беше съобщено още на 31 август от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ръководството на управляващата партия реши още, че ще финансира предизборната си кампания със средства от партийната субсидия. По време на кампанията няма да се приемат дарения, доброволни вноски от членове на партията, както и участие с лични средства на кандидатите за местна власт. 

Надежда Петкова е общински съветник в Добрич. В периода 2007 - 2015 година бе заместник-кмет по икономическите въпроси в екипа на тогавашния кмет Детелина Николова.

Тя е магистър по „Електронна техника и Микроелектроника” от Технически университет – Габрово и бакалавър по „Счетоводство и контрол” от Икономическия университет във Варна.

Работила е като лектор по информатика, като оперативен счетоводител. От 2005 до 2007 година ръководи Бизнес център – Добрич. Като експерт е участвала в подготовката на проектни предложения на общините Пловдив, Столична, Силистра, Шабла, както и в оценката на проектите от Инвестиционната програма на община Русе. Участва в разработването и подпомага управлението на проектните предложения, включени в Инвестиционната програма на община Варна.