Оценяват дейността на БЧК-Добрич за четиригодишен период
Оценяват дейността на БЧК-Добрич за четиригодишен период / Дарик Добрич

Екип на Националния съвет на БЧК, воден от зам.-генералния директор на организацията д-р Славита Джамбазова, е на посещение в Добрич. Ще бъде изготвена комплексна оценка на дейността на Областния съвет на БЧК за периода от 2007-а до 2010-а година. Това се прави през четири години във всички областни съвети в страната.

Днес екипът направи проверка на документацията на своята областна структура и се срещна с представители на партньорите на БЧК-Добрич от държавните институции и медиите. „Една хуманитарна организация, каквато е Червеният кръст, в огромна степен зависи от нейните партньорски отношения на местно ниво", подчерта д-р Славита Джамбазова.

Утре гостите ще посетят общините Генерал Тошево и Шабла. На основата на чутото и видяното за работата на добричките червенокръстци ще бъде направена оценка за дейността им. Д-р Джамбазова обаче заяви, че предварително може да се каже, че БЧК-Добрич е една много силна организация. Зам.-областният управител д-р Катя Ганова акцентира върху успешните проекти на БЧК-Добрич, сред които Центъра за домашни грижи за възрастни хора, програмата „Интервенционни запаси на ЕС", както и изграждането на втория по големина в България склад за запаси при бедствия и аварии.

До края на годината проверяващите трябва да изготвят доклад за дейността на БЧК-Добрич през четиригодишния период.