Обвиняем за кражба от митнически склад остава в ареста
Обвиняем за кражба от митнически склад остава в ареста / netinfo

Добричкият окръжен съд остави в ареста 36-годишния Антон М. Русков от Добрич, който е обвиняем по дело за кражба в особено големи размери от митнически склад. Кражбата е извършена при условията на опасен рецидив и в съучастие с други две лица, съобщават от съда.

През декември миналата година тримата  разрушили част от тухлената стена на склад за конфискувани стоки, използван от Митница - Добрич. През отвора те са изнесли кашони с цигари и алкохол - оценени на  над 43 400 лева. 

Антон Русков  е с мярка за неотклонение „задържане под стража" от 19 декември миналата година.  Той я обжалва като твърди, че е невинен и иска да бъде поставен под „домашен арест".

Добричкият окръжен съд прецени, че задържаният е обвиняем за умишлено престъпление, което се квалифицира от Наказателния кодекс като особено тежък случай. Съдът прецени, че опасността той да извърши друго престъпление или да се укрие е прекомерно висока и единствената адекватна мярка спрямо него е  „задържането под стража". Русков е осъждан многократно, има лоши характеристични данни и срещу него се води друго неприключило наказателно производство.