синтетична дрога наркотици
синтетична дрога наркотици / / iStock/Getty Images
При провеждане на специализирана полицейска акция за противодействие на наркоразпространението са задържани 21-годишна жена и 25-годишен мъж от град Добрич. Те са известни на полицията, съобщават от ОД на МВР - Добрич.

Двамата наркодилъри са установени в района на училище по ул. „Сан Стефано” в момент на разпространение на 2 грама амфетамин. При последвалата проверка в жената са установени 45 грама марихуана, 35 грама амфетамин и електронна везна.

Задържаха 17 души при спецакция в Добрич


При последвалите процесуално следствени действия в жилището, обитавано от 25-годишния мъж, са установени сумата от 3 000 лева, реализирана от продажбата на наркотични вещества и други инкриминирани вещи.

Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. Жената е с наложена мярка „подписка”, а мъжа е с постановление за задържане за 72 часа, предстои вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Спецакция в Добрич: Шестима души са задържани за наркотици

Спецакцията е проведена във вечерните часове на 14 октомври. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на двамата задържани продължава.