Обвинен за кражба на ел.проводник застава пред съда
Обвинен за кражба на ел.проводник застава пред съда / Дарик Нюз - архив

Районен съд – Балчик е насрочил за разглеждане на 16.07.2012 г. наказателно дело за кражба на електрически проводник. Районна прокуратура – Балчик е предложила  споразумение за приключване на делото срещу 24-годишния В.В. от Добрич.

Държавното обвинение предлага той да бъде признат за виновен в това, че при условията на продължавано престъпление през месец февруари 2011 г., във вилна зона на Балчик, чрез използване на кирка и лек автомобил „Опел Вектра”, е отнел от владението на ДЛС - Балчик електрически проводник на стойност 173,92 лв. Престъплението е извършено при условията на предварителен сговор и в немаловажен случай с три лица от Добрич, съответно на 27 г., 26 г. и 35 г. Впоследствие имуществените вреди са възстановени.

В. В. има основно образование, не е семеен, работи, не е осъждан.

Районна прокуратура – Балчик настоява В. В. да бъде наказан с 5 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

Ако Районен съд – Балчик одобри предложеното споразумение за приключване на делото срещу В. В. в досъдебното производство, то ще има последиците на влязла в сила присъда.