Обвинен в убийство от Стефаново не се признава за виновен
Обвинен в убийство от Стефаново не се признава за виновен / Окръжен съд Добрич

Окръжен съд - Добрич не даде ход на наказателното дело срещу 56-годишния Никола Ив. от с. Стефаново, община Добричка, съобщават оттам. Подсъдимият заяви че не се признава за виновен. Той е обвинен в умишлено убийство на свой 67-годишен съселянин, извършено на 14 срещу 15 февруари 2012 г., като престъплението е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Делото не може да бъде разгледано като съкратено съдебно следствие и ще протече по общия ред със събиране на доказателства в съдебното следствие.

Окръжен съд - Добрич конституира двете пълнолетни деца на пострадалия като граждански ищци и частни обвинители и прие предявените от тях искове за неимуществени вреди в размер по 75 000 лева за всеки.

Пресцентърът на съда уточнява, че според обвинителния акт подсъдимият и пострадалият били в близки отношения и прекарвали много време заедно, както и се случило на 14 февруари 2012-а. Около 17.30 ч. съседи на жертвата разговаряли с него през оградата, там бил, според тях, и подсъдимият. По данни на други свидетели, Никола се прибрал в дома си около 22.30 ч. на 14-и, а на 15-и отишъл по обяд в кметството и заявил пред служителка, че пострадалият е заклан с брадва. Полицията открила тялото на 67-годишния на пода в стая на приземния етаж на дома му.

Подсъдимият твърди, че напуснал дома на приятеля си следобеда на 14 февруари и се прибрал. На следващия ден го намерил мъртъв в дома му. Делото ще продължи на 21 март т.г. с разпит на свидетелите и вещите лица, изготвили 7 експертизи.