Обвинен в кражба на моторен трион застава пред съда
Обвинен в кражба на моторен трион застава пред съда / Дарик Нюз - архив

Районен съд – Балчик ще разгледа наказателно дело срещу 21-годишния В. Г.  от сeло Оброчище, срещу когото е повдигнато обвинение за кражба.

На 30.12.2011 г. в с. Оброчище, в условията на повторност обвиняемият е отнел чужда моторен трион, марка „Гризли”, на стойност 200 лв. от жител на балчишкото село Соколово без негово съгласие, с намерението противозаконно да го присвои.
Държавното обвинение посочва, че на 30.12.2012 г. жителят на с. Соколово е бил в дома на тъста си в с. Оброчище, за да му нареже дърва за огрев. Той си служел с моторен трион, марка „Гризли”. След обяд край него преминал 21-годишният подсъдим  и започнал да го разпитва за качествата на триона и чия собственост е. Пострадалият отговорил, че е негов и уточнил, че работи добре. Около 17 часа свидетелят приключил работа и прибрал триона в складово помещение. Половин час по-късно той отишъл у съседи.

Възползвайки се от отсъствието му, В. Г. влязъл в помещението, където видял, че е  оставен моторния трион, взел го и напуснал имота. Тогава бил видян от 10-годишния син на свидетеля. Час по-късно семейството установило кражбата и уведомило органите на реда.

След сигнала полицейски служители посетили дома на В. Ас. и той признал извършеното, като предал моторния трион, който бил укрил в храсти наблизо.

В. Ас е осъждан през 2010 и 2011 г. за кражби. Той няма образование, не е семеен и не работи.