Обучават на експорт малкия бизнес в Добрич
Обучават на експорт малкия бизнес в Добрич / Дарик Добрич - архив

Обучение за повишаване на експортния потенциал на българските малки и средни предприятия се провежда в Добрич. Организатор е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Обучението е на тема „Готова ли е вашата фирма да осъществява износ?” Целта е малките и средните предприятия да придобият външнотърговски умения и да изградят капацитет за извършване на собствена външнотърговска дейност за излизане на европейския и други пазари. Представителите на бизнеса МСП ще получат подробна информация за оценка на експортния потенциал на фирмите, особености и специфични рискове на външните пазари, идентифициране на целеви продукти и пазари, технология на външнотърговската сделка.

Обучението се извършва по проект Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г.
Освен в Добрич, въвеждащи обучения се организират и в градовете градовете Кърджали, Хасково, Габрово, Силистра и Разград.