Обсъждат с местните депутати създаването на регионален социален фонд
Обсъждат с местните депутати създаването на регионален социален фонд / Дарик Добрич

Среща между депутати от 8-ми добрички многомандатен избирателен район и семейства на деца с увреждания организира Сдружение "Свети Мина" - Добрич. На нея се планира да бъде обсъдено създаването на обществена набирателна сметка за подпомагане на семейства с деца с увреждания и тежки заболявания. От сдружението предлагат средствата да бъдат набирани в регионален фонд, регистриран формално или като набирателна дарителска сметка, управлявана от определен екип. Планира се за попълването на фонда да се организират благотворителни кампании, търгове, културни събития, под патронажа на групата народни представители от Добрич, Общината, Областна управа и други институции

Събраните дарения ще бъдат изразходвани за подпомагане на семейства с деца, одобрени за лечение в чужбина от фонд „Център за лечение на деца", както и за лечение на деца в България; за обучение и повишаване на квалификацията на специалисти и терапевти, работещи като доброволци; както и за обучение в „Карин дом" на родители с деца с увреждания.

Срещата ще се проведе в зала „Зорница" на читалище „Йордан Йовков" от 11.00 до 12.00 ч.. Предвижда се на нея депутатите да бъдат запознати и с предложенията на организацията за реформи в здравната и социална политика.