Обсъждат приоритетите  в партньорството Шафхаузен - Добрич
Обсъждат приоритетите в партньорството Шафхаузен - Добрич / netinfo

Гости от Швейцария пристигат на работно посещение в добричката болница. В делегацията са включени президентът на Дружество „Шафхаузен-Добрич" проф. Нуот Ганцони, Мариан Пем и Христиан Алтхаус.

В програмата на гостите са предвидени разговори с изпълнителния директор на болницата д-р Мариян Ананиев и работната група на партньорството, в които ще бъдат обсъдени приоритетите на сътрудничеството през следващата година. Гостите ще се запознаят с новостите  в здравното заведение и ще се срещнат с екипите на съвместните проекти в ортопедията, гинекологията и други области на медицинската практика.

Делегацията ще участва и в традиционното връчване на годишната награда „Шафхаузен", учредена по предложение на инициатора на партньорството д-р Андре Гредел. За трети пореден път в петък призът ще бъде присъден на добрички медици, изявени с професионалната си квалификация и активно прилагащи най-съвременни методи в медицинската практика.

Проф. Ганцони, Мариан Пем и Христиан Алтхаус - едни от най-дейните участници в болничното партньорство от неговото начало през 1991 година  досега, ще се срещнат и с кмета на Добрич Детелина Николова.