Обсъждат предприемачеството на студентите на конференция
Обсъждат предприемачеството на студентите на конференция / Дарик Добрич, архив

Научна конференция с международно участие стартира във Висше училище Международен колеж в Добрич. Събитието е с основна тема "Въвеждане на иновативни методи в образованието и предприемачеството сред младите хора". Участие с доклади ще имат студенти, докторанти и преподаватели от УНСС, Стопанска Академия - Свищов, Висше военноморско училище, Лесотехнически университет, Технически университет - Пловдив и Софийски университет.

Общо 15 научни доклада по темата ще бъдат изнесени и от бивши и настоящи студенти на Висше училище Международен колеж. Гости на конференцията ще бъдат учени от университети в Германия, Литва, Украйна и Италия - академични партньори на колежа.

Даниела Симидчиева - директор "Образование" в Българска стопанска камара ще представи доклад с тема "Висше образование, предприемачество и реалните нужди на бизнеса от кадри ¬- актуална тема и проблем на българската икономика и общество".

Конференцията ще продължи в курорта Албена до 21 юни и ще завърши с посещение на местни компании от най-развитите в региона бизнес сектори. Научната конференция се подпомага финансово от "Център по предприемачество" към ВУМК - създаден по проект на Министерството на икономиката енергетиката и туризма.