Обсъждат изграждането на закрит паркинг до пл.Свобода
Обсъждат изграждането на закрит паркинг до пл.Свобода / Дарик Добрич

Да се определи терен за паркинг на автомобилите на работещите в Диагностично-консултативен център /ДКЦ/ - 1, това предложиха здравни работници при срещата с кандидата на ГЕРБ за кмет на Добрич Детелина Николова. Инициирани са и разговори с евентуални инвеститори за изграждането на 4-етажен закрит паркинг в близост до площад „Свобода". "Резултатите от безплатните прегледи на учениците от 1 до 5 клас, които организирахме, са плачевни - наднормено тегло, диабет, гръбначни изкривявания", сподели пред медиците Детелина Николова. Тя подчерта необходимостта от обединените усилия на родителите, училището и здравната общност за профилактиката на детското здраве. В разговора със здравните работници Детелина Николова съобщи, че само през последните четири години в Добрич са създадени 10 нови социални услуги с 270 работници щатен персонал.

Образованието на децата в кварталите на Добрич - това бе акцентът при срещата на Детелина Николова с работниците в „Недмобил". Трябва да мотивираме родителите в проблемните семейства и да ги убедим децата да посещават училище - това е основата, на която ще се гради социалната им интеграция. Стартирахме и изграждането на общностен център на ул."Теменуга" в квартал „Изгрев", в който ще се осигуряват медицински консултации за деца и родители, съобщи Николова.

Кандидат-кметът посети и новия работен дом на Духов оркестър Добрич в сградата на Драматичния театър и пожела спорна работа на музикантите, подчертавайки, че в града безспорна ценност са творческите състави. След двегодишни ремонтни дейности, финансирани от община Добрич, оркестърът вече разполага с обновена собствена база.