Работна среща по проекта
Работна среща по проекта / Община Генерал Тошево
На публична среща бяха презентирани ключовите моменти в изпълнението на проект “Повишаване достъпността до TEN-T мрежата в транс-граничен район Негру Вода – Генерал Тошево”, в който партньори са румънската и българската община. Основните дейности са насочени към подобряване на пътната инфраструктура от двете страни на границата и закупуване на специализирана техника и апаратура. Общата стойност е 15 524 020 лв. 

Петре Урзичану, кмет на Негру Вода, представи подробна информация в какво ще се изразяват строителните работи по проекта. Общо 25,53 км ще бъдат рехабилитирани в двете общини, като 17,58 км са в румънската община и 7,95 км - в българската. Урзичано като изрази надежда, че ще продължи добрата практика на взаимодействие между Негру Вода и Генерал Тошево.

От своя страна кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров увери партньорите, че изпълнението на проекта върви по план и в момента се работи активно по процедурите за избор на изпълнители по различните дейности. Димитров е категоричен, че това е поредната успешна стъпка в подобряването на транспортните връзки за населението от трансграничния район и създаването на основа за икономическо развитие и  културен туризъм.

Работна среща по проекта в Негру вода
Община Генерал Тошево


Проектът  “Повишаване достъпността до TEN-T мрежата в транс-граничен район Негру Вода – Генерал Тошево” се осъществява по Програма Interreg V – A Румъния-България 2014 – 2020, която се финансира от Европейския Съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие.