Обсъдиха публично Интегрирания план за градско развитие на Ген. Тошево
Обсъдиха публично Интегрирания план за градско развитие на Ген. Тошево / Община Ген.Тошево

Публично обсъждане по проект "Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Генерал Тошево" се проведе в добруджанската община.

Пред граждани и заинтересовани лица са били представени техническите и финансови параметри на проектното начинание, реализирано в рамките на Европейски програмен период 2007 – 2013г., съобщиха от кметството.  Разгледани са били констатираните в хода на работата проблеми, възможностите за тяхното решаване и приоритетите в социално-икономическия профил на града. Оживена дискусия са предизвикали мерките за постигане на трите стратегически цели в плана – осигуряване на качествена градска среда, повишаване на социалната отговорност и осигуряване на възможности за конкурентен бизнес, информират от пресслужбата на общината.

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие на Генерал Тошево е гаранция за успешно участие на общината в усвояването на Структурните фондове на Европейския съюз  периода от 2014 до 2020г., подчертават още от кметството.

Договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  за проект “Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Генерал Тошево” бе подписан на 20.12.2013 год. между регионалното министерство и община Генерал Тошево, като предстои вече изготвеният план да бъде внесен за одобрение и гласуване в Общински съвет Генерал Тошево и Министерство на регионалното развитие.