/ Дарик Добрич
Нормална е обстановката в Добричка област сутринта на 29 ноември, съобщават от Областния съвет за сигурност. Пътищата в региона са проходими при зимни условия, заснежени, на места заледени.

Жълт код за студ и силен вятър в почти цялата страна

Отпада ограничението за движение
на товарни автомобили над 12 тона по пътя Добрич-Силистра. Заради преспи и навявания е затворен за движение на всички МПС е пътят Кардам-Дуранкулак. Непроходим е пътят Крушари -Бистрец - Телериг - Бакалово.

Няма валежи в Добричко тази сутрин, духа умерен до силен вятър. Температурите са в интервала минус 5 - минус 2 градуса. Няма сигнали за бедствия и аварии. Няма населени места без електрозахранване.

Рязката промяна на времето крие опасности на пътя, полицията с важни съвети

Шест машини на поддържащата чистотата в Добрич
фирма "ЕфСиСи" са почистили и опесъчили булевардите, улиците с интензивен градски транспорт, около здравни заведения и институции, обслужващи граждани, и пешеходната зона, информират от Общината.

Днес снеговалежите ще спрат. Над Западна България и облачността временно ще се разкъса и намалее. В югоизточните райони валежите ще продължат и в следобедните часове все още ще са умерени. Ще духа предимно умерен, по Черноморието - силен, временно и бурен вятър от север-североизток и с него застудяването ще продължи.

Минималните температури в по-голямата част от страната ще са отрицателни - между минус 7 и минус 2 градуса, по Черноморието и в крайните югозападни райони - малко по-високи. Максималните ще са от минус 5-минус 2 градуса в Северна България до минус 1-4 градуса - в Южна, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Жълт код за ниски температури и силен вятър е обявен почти в цяла България. Предупреждението важи за областите: Перник, София-град, София-област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен и Смолян, където дневните температури ще останат под нулата през целия ден. А в областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково и Кърджали освен ниски температури, ще духа и силен и бурен север-североизточен вятър.