Общинският съвет на Добрич обсъжда бюджета за 2016 г.
Общинският съвет на Добрич обсъжда бюджета за 2016 г. / Дарик Добрич - архив

Приемане на бюджета за 2016 година, индикативния годишен разчет за сметките за средства от Европейския съюз и актуализираната бюджетна прогноза за  местните дейности за периода 2016 – 2018 година на община Добрич ще обсъждат на днешното първо за новата година заседание на Общинския съвет местните парламентаристи на Добрич.

В дневния ред на сесията са предвидени още приемане на Програма за капиталовите разходи на община Добрич за 2016 година, одобряване на общата численост и структура на общинската администрация, Отчет за изпълнение решенията на Общински съвет град Добрич през второто шестмесечие на 2015 година и информация за извършени промени на приходите и разходите по бюджета на общината през четвърто тримесечие на миналата година и актуализираното разпределение на променените бюджети на разпоредителите с бюджет при община Добрич към 31.12.2015 година.

Съветниците ще дискутират още предложение за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Добрич и тази за определяне размера на местните данъци. На обсъждане ще бъде подложена и годишната Програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост за 2016 година, както и Стратегически план за периода 2016 г. - 2018 г. и Годишен план за дейността на Звено «Вътрешен одит» при община Добрич.