Общинският младежки център обявява три конкурса
Общинският младежки център обявява три конкурса / Дарик Добрич

Започва Осмият национален конкурс за рисунка - дигитална живопис и графика на тема „Моята България”, съобщават от Общински младежки център – Добрич. Право на участие в конкурса  имат ученици и студенти  на възраст от 10 до 25 години.

Творбите трябва да са създадени с електронните инструменти за рисуване на подходящи  графични  редактори на компютъра. Всяка рисунка, участваща в конкурса, трябва да е представена на хартиен носител.

Наградният фонд е 500 лева – ще бъдат връчени първа, втора и трета награда във всяка възрастова група. Компетентно жури  ще определи наградените участници в националния  конкурс. Крайният срок за получаване на творбите е 22 април 2013 година. Резултатите ще бъдат обявени най-късно до 10.05.2013 г. на сайта на Общински младежки център - www.mc-dobrich.org

Общинският център стартира и поредния конкурс за карикатура „Смешното в училище  в карикатури”, който е включен в календара на Министерството на културата. В конкурса могат да вземат участие всички ученици, на възраст 10-19 години. Всеки карикатурист може да участва най-много с 5 творби. Формата и техниката е по избор. Карикатурите трябва да бъдат предадени най-късно до 15 март 2013 г. в младежкия център.

Обявява се и Областен конкурс за рисунка „Проект за детски пъзел”. Подробностите – на сайта на Младежкия център.