Общините ще помагат на областната болница с 250 хиляди лева
Общините ще помагат на областната болница с 250 хиляди лева / Дарик Добрич - архив

Осемте общини в Добричка област да подпомогнат финансово многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е било решено на среща, инициирана от областния управител Желязко Желязков с кметовете на отделните общини. Директорът на добричката болница д-р Мариян Ананиев е посочил, че е необходим спешен финансов ресурс в рамките на 250 000 лева, съобщиха от областна администрация. За целта до всички общини, които са акционери в областната болница, ще бъдат изпратени писма с конкретна разбивка на необходимите средства, изчислени на базата преминали пациенти.

Предстои общинските съвети по места да обсъдят решението и да заложат необходимите средства в годишните бюджети на общините, за да може болницата да получи парите най-късно до август-септември 2011 година.

Приоритетни за МБАЛ- Добрич остават дейности като хемодиализата, онкоболните и спешното отделение, през което годишно преминават над 50 000 пациенти, е посочил пред кметовете д-р Ананиев. Той е подчертал още, че спешно трябва да се подсилят част от отделенията с нова апаратура - кардиомонитори, инфузионни помпи и операционни маси.