Общината завишава контрола и санкциите в пътния трафик
Общината завишава контрола и санкциите в пътния трафик / netinfo

Затегнат контрол след въвеждането на нови правила за трафика в широкия център на Добрич обеща кметът Детелина Николова. Такива са и част от предложенията на гражданите по Проекта за генерален план на организацията на движението в централната градска част. Той бе представен днес пред транспортни фирми и граждани.

Детелина Николова увери, че община Добрич желае да засили контрола чрез закупуване на технически средства – паяк и скоби за закопчаване. Николова поясни, че налагането на глоби е в правомощията на КАТ, които обаче имат недостиг на хора. Липсата на резултат при забраната за паркиране по ул. „Страцин” например доказва необходимостта от вземане на мерки, добави Николова.

Както Дарик вече писа, предвижда се 12 улици да станат еднопосочни, като се оформят т.н. „примки” – по две съседни еднопосочни улици ще може да се пътува последователно в двете посоки.

Очаква се да започне оформянето на зони за платено паркиране, като първата да е на площад "Свобода". Ще бъде предложено на концесия и котелното зад бившия магазин „Валентина”, което заедно с това зад блок „Пирин” може да се превърне в етажен паркинг.

13 светофара работят в широкия център на Добрич. Внесени са предложения за увеличаването им, но засега нито едно не е преценено като целесъобразно.

В прикачения файл чуйте мнения на присъствали на срещата: