Общината ще подобрява стратегическите си и програмни документи
Общината ще подобрява стратегическите си и програмни документи / Дарик Добрич

Община град Добрич стартира изпълнението на проект „Разработване и въвеждане на единен и ефективен механизъм за подобряване цялостния процес на разработване и изпълнение на стратегически документи в партньорство и координация с всички заинтересовани страни", съобщават оттам. Той е финансиран от ОП "Административен капацитет", Европейски социален фонд и е на стойност 79 563 лева. Периодът за реализиране на проекта е 9 месеца - до 8 август 2014 г.

С европейски средства ще бъде финансирано изготвянето на документи. Единият е Методология за изготвяне, мониторинг, оценка на изпълнението и актуализация на стратегически и програмни документи. За прилагането й ще бъдат проведени обучения на 20 служители от общинската администрация. Ще бъде правен мониторинг, оценка на изпълнението и актуализация на стратегически и програмни документи; включване на заинтересованите страни и междуведомствена координация при планирането и мониторинга на изпълнението им.

Сред оценените стратегически документи ще бъдат Общински план за развитие 2007-2013 г.; Стратегия за управлението на общинската собственост 2011-2015 г.; Общинска програма за опазване на околната среда 2009-2014 г.; Общинска енергийна програма 2008-2013 г.

Ще бъдат разработени и актуализирани още Общински план за развитие за периода 2014 - 2020 г. в съответствие с приетия Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Община град Добрич; Стратегия за управлението на общинската собственост, Общинска програма за опазване на околната среда, Общинска енергийна програма.