Общината извършва летни ремонти по лапидариума, пътища и ДКЦ 1
Общината извършва летни ремонти по лапидариума, пътища и ДКЦ 1 / Дарик Добрич

Завършена е подготовката на лапидариума в центъра на Добрич, съобщи зам.-кметът Пламен Ганчев. Той се намира по ул."България" до сградата на Международния колеж. В него ще бъдат изложени 12 артефакта от ранната история на Добруджа, които вече са поставени на мястото, но предстои да бъдат аранжирани до седмица. Мястото ще бъде затревено.

Държавна комисия е посетила къща-музей "Йордан Йовков", която бе ремонтирана по проекта "Йовковият Добрич - съвременна туристическа дестинация". Очаква се да бъде издаден акт за експлоатация от ДНСК, съобщи още Ганчев. Той отбеляза, че и другите обекти от този проект - Стария Добрич, Дом-паметника и музея в парка правят впечатление на добричлии от няколко дни с новия си завършен вид.

Общината извършва летни ремонти по лапидариума, пътища и ДКЦ 1
netinfo

През изтеклата седмица е завършила и работата по пътните отсечки по бул."25 септември" до околовръстното към Ген.Тошево, ул."Поп Богомил" и ул."Калиакра", които бяха преасфалтирани по проект за трансгранично сътрудничество с област Констанца.

В летните дни се работи и по маркирането на пешеходните пътеки в Добрич, каза още зам.-кметът, ще бъде поставяна където липсва и пътна сигнализация.

Общината извършва летни ремонти по лапидариума, пътища и ДКЦ 1
netinfo

Подновени са и маркерите на т.нар. велоалея в центъра.

Общината започва ремонт на пространството пред ДКЦ 1, съобщи кметът Детелина Николова. За него не са предвидени средства от капиталовата програма, затова ще се използват материали, с които разполагат общинските предприятия от други ремонти. Ще се подменят изпочупени и откраднати плочи, ще се подновят рампите за лечебницата.