Общината иска да прекрати концесията на Русалка
Общината иска да прекрати концесията на Русалка / Дарик Добрич

Кметът Детелина Николова предлага Общински съвет Добрич да прекрати концесионния договор за Спортен комплекс "Русалка". Предложението ще бъде разгледано на сесията на съвета на 25 март. От докладната става ясно, че фирмата стопанисваща обекта - "Би Ей Тур" ООД, дължи на общината 35 500 лева за концесионно възнаграждение с лихви и неустойки за тази и миналата година. Освен това има неплатени местни данъци и такси в размер на 41 111 лева, посочва още кметът.

От общината предлагат на концесионера да се даде едномесечен срок, за да погаси задълженията си, с предупреждение, че след изтичане на срока, договорът ще се счита за прекратен. При неизпълнение на решението, ще бъде задържана внесената от концесионера при подписване на договора гаранция в размер на 9 780 лева. Ако фирмата погаси дължимото, концесията ще продължи да действа.

Договорът за концесия на СК "Русалка" е сключен на 25 януари 2010 г. В имота влизат три масивни четири и двуетажни сгради - плувен басейн, сауна, лаборатории, кафе - 1 370 кв.м; боксова зала - 413 кв.м; сграда от 2 140 кв.м със зали за художествена гимнастика, борба, съблекални, кино зала, музей, лекарски кабинети, кафе, както и 15 600 кв.м двор, част от градския парк.
Ремонтните дейности на басейна отнеха повече от предвиденото време и неговото официално откриване бе на 30 септември 2013 г.