скейтборд
скейтборд / iStock/Getty Images
В Тервел започва събирането на средства от разделно изхвърляне на отпадъци за изготвяне на технически проект за скейт парк за най-младите жители на общината, съобщават от кметската управа.

Кампанията "Пази природата! И ти участваш!" апелира към гражданите вместо в контейнерите за смет, да изхвърлят кенчета от напитки в ясно обозначени метални съдове, поставени на пет места в града. Събраният отпадък ще бъде предаден на местни фирми, изкупуващи метали, а паричните средства ще бъдат използвани за възлагане на техническото задание за парка, поясняват от общината.

На бъдещата площадка ще може да се карат ролери, скейтборд, велосипеди, тротинетки, както и да се упражняват други спортове. Предстои да се избере по-подходящия от два терена за скейтпарка, с които общината разполага. Основната част от финансовия ресурс за площадката, която трябва да бъде изградена със здрава основа, ще бъде осигурена от общината.

От децата и младите хора на Тервел също се очаква да помогнат с разделното събиране на кенчетата и мечтата за парка за забавления по-скоро да бъде осъществена, добавят от кметската управа.