Община Крушари взема мерки срещу нередовни платци
Община Крушари взема мерки срещу нередовни платци / Дарик Добрич
Община Крушари взема мерки срещу нередовни платци
38669
Община Крушари взема мерки срещу нередовни платци
  • Община Крушари взема мерки срещу нередовни платци

Слаба събираемост на местните данъци и такси отчита община Крушари, съобщи за Дарик кметът Добри Стефанов. Данните сочат около 70% реализация на тези приходи в бюджета за 2010 г.. Много от длъжниците ни не живеят на територията на кметството, поясни Стефанов и заяви, че от тази година администрацията ще започне по-активна кампания за събирането на средствата. По-големите длъжници ще бъдат уведомявани с писма за закъснението им, а с по-малките ще се разговаря лично с помощта на служителите от отдел "Местни данъци и такси" и кметските наместници по селата.

Сред приоритетните дейности за 2011 г. е подобряването на улична мрежа в Крушари, Дяково, Телериг и Бакалово. Средства за такива ремонти се отделят за първи път от дълги години. Ще бъдат разходвани 176 000 лева.

Бюджетът за 2011 г. на община Крушари бе приет на 16 февруари. Той възлиза на 4 398 629 лева. 2 962 649 ще бъдат разходите за държавни дейности и 1 435 880 - за общински. Бюджетът за 2010 г. е бил по-висок - 4 807 151 лева. Тази година общината ще получи 2 663 000 лева държавна субсидия, докато миналата е разчитала на 2 729 000. Проектобюджетът бе приет без дебати, каза още за Дарик Добри Стефанов, и не са нанасяни почти никакви промени в предложените от кметския екип параметри.

През миналата година няма привлечени средства по програми в община Крушари, съобщи още кметът. В началото на 2011-а е стартирал проект за социален асистент. "Единствената сфера, където можем да кандидатстваме е Програма за развитие на селските райони, където имаме депозирани проекти за местен път, за водопровод, за ремонти на читалища и изграждане на посетителски център", каза още Стефанов. Очаква се окончателно становище за финансиране на тези дейности до средата на месец март.

Чуйте част от разговора с кмета - в аудиото.