Община Крушари празнува
Община Крушари празнува / община Крушари

 

14 септември е Ден на община Крушари. Празникът на кметството ще бъде отбелязан с концерти и конни състезания. В 9:30 часа пред читалище "Йордан Драгнев" в с. Крушари концерт ще изнесе Мъжка група за стари градски песни към НЧ “ Христо Ботев ” - село Коритен и състав за стари градски към крушарското читалище. На същата сцена от 10 часа започва шоуто на добричката група "New Five". От 11 часа на стадиона в Крушари ще се проведе турнир по прескачане на конни препятствия и народна кушия, а в 16 часа пред читалището ще се състои фолклорен концерт.

Кметът Добри Стефанов съобщи, че учебните заведения в общината са готови да отворят врати в първия учебен ден 17 септември. 53 първокласници ще прекрачат училищния праг, 458 са всички ученици в кметството. 179 деца ще посещават четирите детски градини.

Добре е, че броят на учениците тази година се запазва, отбеляза кметът по повод проблема с обезлюдяването в община Крушари. Дано с подобренията, които правим да създадем условия за част от нашите бивши жители да се завърнат отново на територия на общината, посочи Стефанов.

Крушари очаква финансиране от 341 хил. лева по проект за изграждане на защитено жилище, 174 хил. лева за дейността „домашен помощник” по оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси” и 250 хил. лева по проект „Социално включване”.

Общината кандидатства с два проекта по Програмата за развитие на селските райони -  за ремонт на пътя Крушари-Северци-Лозенец на стойност 3млн. 167 хил. лева и
за ремонт на читалищата в Крушари, Телериг и Бакалово, на стойност 1 млн. 667 хил. лева. Надяваме се скоро да имаме добри новини, посочи Добри Стефанов.