Община Добрич - най-прозрачна в България
Община Добрич - най-прозрачна в България / Дарик Добрич

Община Добрич получи награда за прозрачност, съобщи кметът Детелина Николова. Призът е връчен от Фондацията за прозрачни регламенти по време на заседанието на Националното сдружение на общините през изтеклата седмица.

Общинската администрация на Добрич е класирана на първо място в категорията, след нея са екипите на общините Бургас и Златоград. Фондацията е връчила и приз за прозрачност на областни администрации. В тази секция първенци са Варна, следвани от Смолян и Ловеч. Грамоти за прозрачност са получили още десетина общини в България.

"Наградата се дава за постигната висока степен на прозрачност на общинска администрация Добрич, сподели Детелина Николова. "Тя е признание за работата на екипа ни, но и отговорност". Кметът обеща администрацията да се старае да бъде още по-толерантна с гражданите и техните организации. Тя каза, че не спират да търсят нови решения, осъвременяване и предлагане на услугите по нов начин.

Призът на Фондацията за прозрачни регламенти представлява статуетка, изработена от скулптора Райнис Гелов. Пластиката е преходна и на 25 януари 2011 година община Добрич ще я предаде на следващата печеливша администрация. Детелина Николова коментира, че се надява наградата и за тази година да остане в Добрич - като признание за труда на общинска или областна администрация.