Община Добрич финансира 11 книги на добрички автори
Община Добрич финансира 11 книги на добрички автори / Дарик Добрич, архив

Експертната комисия към общината одобри 11 заглавия, които да бъдат финансирани с бюджетни средства по програмата за подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението в Добрич. Ще бъдат подкрепени изданията „Чешмите на Добруджа" на Иван Костадинов; „Лебедова приказка" на Ангел Тодоров; „Живот в хармония и красота" на Йовка Атанасова; сборника „Йордан Йовков. Документи. Писма. Спомени" на Кремена Митева и Добри Добрев; „Писма за оригами" на Дияна Боева; „От въглена до графита" на Тодор Балев, както и книгата „Литературна къща" на Генка Петрова.

Предстои с общински средства да бъдат откупени книгите: „Добруджанска фолклорна съкровищница" на Атанас Пеев, „Кавалерийските полкове на България" на Стоян Стоянов и „Екобъдеще, сътворено от добруджанци" на Иван Кръстев. Ще бъде преиздадена книгата „Земеделието в Добричко" на Димитър Николов.

Общата сума, с която се финансират книгите, е 10 000 лева. Средствата по общинските правила за книгоиздаването се отпускат за една календарна година на автори и творби, свързани с историята и развитието на Добрич и Добруджа.