Обществени трапезарии в Добрич и Шабла
Обществени трапезарии в Добрич и Шабла / DarikNews.bg, архив

Обществената трапезария ще продължи да работи в Шабла до края на месец април за вече одобрените 27 потребители, съобщават от общината. Социалната услуга е добре позната на нуждаещите се граждани от Шабленско, тъй като се предлага вече няколко години. На потребителите се предоставя супа, основно ястие и хляб, като винаги едното от ястията е месно.От услугата се ползват не само шабленци, но и жителите на останалите населени места от общината, които отговарят на изискванията на програмата на Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика.

Храната се приготвя от колектива на Домашен социален патронаж, а на лежащо болните тя се доставя с колите на патронажа. Досега оплаквания за качеството на храната не е имало, твърдят от община Шабла.

Обществената трапезария в Добрич също обслужва граждани от вчера. Потребителите са 112, а подадените заявления - 155. Доставянето на храната става всеки работен ден в определените за целта пунктове - Клуба на пенсионера на ул.”Отец Паисий”№82 и Храм”Света Троица”. Проектът е в подкрепа на семейства на социално подпомагане, хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотноживеещи с минимални пенсии, скитащи и бездомни.