Областният: Подкрепете Белоградчишките скали
Областният: Подкрепете Белоградчишките скали / netinfo

Областният управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев призовава да подкрепим Белоградчишките скали в състезанието "Новите 7 чудеса на света". Както Дарик вече съобщи, вчера те се издигнаха на първо място в надпреварата.

Кампанията за определяне на новите 7 чудеса на света е подкрепена от авторитетни представители на държавното и местно управление, законодателната власт, културата, медиите и гражданския сектор, казва Областният управител.

Той предлага да се присъединим към гласуването на интернет адрес  www.new7wonders.com или на официалния сайт на община Белоградчик www.belogradchik-bg.net, за да получи българската кандидатура по-широка подкрепа. По този начин ще се фокусира вниманието върху възможностите  на България като привлекателна дестинация за туризъм и инвестиции, ще се спомогне за изграждането на положителния образ на страната ни пред света и ще се разкрие нейната уникална природа, смята д-р Хаджиев.

Българското предложение в инициативата - природният феномен „Белоградчишки скали”, са естествени скални образувания, разположени в Западна Стара планина, пленяващи с уникалните си и причудливи форми.