Областният и кметовете умуват за водния проблем в Добричко
Областният и кметовете умуват за водния проблем в Добричко / Дарик Добрич - архив

Проблемът с нарушеното водоподаване в Добрич бе обсъден на работна среща с кметовете на добруджанските общини по инициатива на Областния управител Желязко Желязков, информираха от Областна администрация.

Държавата погаси половината от дължимите от ВиК близо 5 млн.лева на Енерго-Про, а останалата сума се очаква да бъде разсрочена.

Областният управител е предоставил справки за неплатените задължения за консумирана вода по общини, като е препоръчал да се проверят всички общински структури и да се ангажират много сериозно кметовете на населени места, информираха от пресцентъра на Областна администрация.

„Идеята е, да направим всичко възможно, гражданите да си плащат. Да заострим вниманието им, защото не може да се живее на гърба на коректните платци” – е категоричната позиция на Областния управител.

„Юристите на В и К и на общините да обсъдят ситуацията и да излязат с решение, което да се съгласува с принципала – МРРБ, да се обикаля буквално „от врата на врата”, ако трябва да се направи график, да се разговаря с хората по селата, в противен случай сме изправени пред остър социален проблем”, е заявил губернаторът.

Тази позиция е била подкрепена от участниците в срещата, сред които бе и инж. Иво Колев - представител на В и К – Добрич, информираха още от Областна администрация.