Областният алармира ДКЕВР за хаоса в плащането на тока
Областният алармира ДКЕВР за хаоса в плащането на тока / netinfo

Писма до председателя на държавната комисия за енергийно и водно регулиране Константин Шушулов и до управителя на Е.ON България „Електроразпределение Варна” е изпратил областният управител на Добрич Динчер Хаджиев.

Губернаторът настоява за предприемане на конкретни действия, насочени към преодоляване на проблемите със заплащането на декемврийските сметки за ток в Добричка област.

Хаджиев припомня, че пред касите на електроразпределение за пореден път възниква напрежение във връзка с плащането на консумираното електричество.

Областна администрация била затрупана от оплаквания на възмутени граждани, които са принудени да чакат с часове пред касите на енергото. Голяма част от гражданите се опасяват, че ще им бъде прекъснато ел.захранването, независимо, че досега са били изрядни абонати и редовни платци, се казва още в писмата на Областния управител.

Поради ненавременното издаване на документи от страна на електроразпределителното дружество, областна администрация и всички ведомства на бюджетна издръжка от областта ще допуснат нарушение на бюджетната дисциплина, алармират още от Областна управа.