Областният управител на Добрич Красимир Кирилов
Областният управител на Добрич Красимир Кирилов / Личен архив
Областният управител Красимир Кирилов участва в работно заседание на Областния координационен център по проблемите на летния сезон, свикано от заместник-министър председателя Валери Симеонов, информират от Областна администрация. Работната среща се е провела във Варна, където центърът бе създаден за съгласуваност и координация на действията с кабинета на вицепремиера и заместник министър-председател по икономическата и демографска политика Валери Симеонов. В рамките на заседанието са се обсъдили предприетите мерки от институциите по гарантиране спокойствието и сигурността в летните курорти, сподели Красимир Кирилов.
 
С цел по-добра координация и безпроблемно протичане на отдиха на български и чужди туристи на Черноморското крайбрежие в област Добрич още през юни Областният управител свика работна среща, на която бяха набелязяни конкретни действия и се обсъдиха механизмите за работа, припомнят от Областна администрация.
 
На срещата във Варна е била отчетено, че до момента  в Добричка област няма сериозни нарушения, сподели след заседанието Красимир Кирилов. „Общо бе отчетено, че засиленият контрол от страна на институциите дава отражение и сигналите за надномрени нива на шум от заведенията след 23 часа са по-малко. Вицепремиерът заяви, че има подадени множество сигнали на разкритата гореща линия, които са стигнали до неговия кабинет и са предприети мерки по отстраняване на нарушенията. Валери Симеонов каза още, че при нужда може да се предприемат и промени в нормативната уредба, но към момента счита, че проблемът с нарушаване на спокойствието на туристи и жители по морското крайбрежие от собственици на заведения и хотели, може да се реши с поднормативни актове на ресорните министерства и по-чести проверки от страна на общините“ – добави още Кр. Кирилов.

Във връзка с поетите ангажименти, Областният управител ще координира взаимодействието между институциите на местно равнище и ще следи стриктно за спазване на реда и осигуряване на спокойствието на чуждите и български гости по Добруджанското Черноморие и населените места в периода от 24.00 ч.-08.00 ч., както и да се преустановят незаконните практики в сферата на търговията и туристическата дейност.