Областният управител Красимир Кирилов се срещна с част от народните представители от 8-ми МИР - Добрич
Областният управител Красимир Кирилов се срещна с част от народните представители от 8-ми МИР - Добрич / Областна администрация Добрич
Депутати и губернатор заедно ще решават проблемите на областта
Областният управител на Добрич Красимир Кирилов се срещна с народни представители от Добричкия многомандатен избирателен район, съобщиха от Областна администрация. Работната среща е преминала под наслов „Партньорството между властите – в полза на хората от област Добрич“.

Красимир Кирилов лично се е запознал с кметовете на осемте добруджански общини и е провел работни срещи с всеки един от тях. Представителите на местната власт са информирали Областния управител за трудностите при прилагането на държавната и местни политики, на базата на което е бил изготвен доклад с най-сериозните проблеми за решаване на територията на област Добрич.

Този доклад Красимир Кирилов е представил пред отзовалите се на поканата му народни представители. Сред дискутираните акценти са били нуждата от подобряване на пътната инфраструктура, решаване на проблемите с ВиК-инфраструктурата и подобряване на услугата. Обсъдено е било състоянието на граничните контролно-пропускателни пунктове и нуждата от осигуряване на повече полицейско присъствие в малките населени места. Сред обсъжданите теми е била и тази с недостигът на медицински кадри.

Областният управител е апелирал за съдействие от страна на народните представители и е изразил увереност, че съвместно ще бъдат положени усилия за привличане на инвеститори и повишаване качеството на живот на територията на област Добрич.