Ден без жертви на пътя
Ден без жертви на пътя / netinfo
          
Областният управител Красимир Кирилов подкрепя инициативата на ТИСПОЛ за ден без жертви на пътя. Тя ще се проведе на територията на цялата страна за трета поред година на 19 септември.
 
Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 до 22 септември. Мотото на седмицата на мобилността е „Мултимодалност“ с подтема „Комбинирай! Движи се!“.
 
Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно. Тази година за България мотото на инициативата е „Безопасни мобилни комбинации за живот“. Целта е да се достигне до съзнанието на хората, да бъдат убедени във възможността и удобството на използването и на алтернативни варианти за придвижване, заявява инспектор Ботева от Главна дирекция „Национална полиция“
 
От утре ще бъде активна специална страница, посветена на EDWARD. Страницата ще бъде достъпна от сайта на МВР и отдела „Пътна полиция“, а по традиция  часовник ще отброява часовете до старта на операцията в  00.00 часа на 19 септември.
 
С нарочно писмо областният управител Кирилов призовава кметовете на общини от област Добрич да се включат активно и да популяризират чрез различни събития 19 септември 2018 г., обявен за ден без жертви на пътя.