Областна управа
Областна управа / Дарик Варна, архив
Областният управител на Добрич Красимир Кирилов участва в конференция, посветена на сигурността и рисковете за критичната инфраструктура в общините и регионите в България. Форумът се провежда днес и утре във Варна и е организиран от Асоциация на българските градове и региони, със съдействието на фондация „Конрад Аденауер“.

Проф. д-р Ненко Дойков от департамент „Национална и международна сигурност“ на Висше училище по сигурност и икономика ще представи пред участниците превенцията и противодействие на терористични атаки в населените места. За киберсигурност и защита на критичната инфраструктура ще говори д-р Иво Траянов от Института по отбрана и международна сигурност; а колегата му д-р Борис Грозданов ще представи Регламента на ЕС за защита на личните данни и отражението му върху публичния сектор.
Проф. д-р Томо Борисов – зам.-ректор на Висше училище по сигурност и икономика ще дискутира с участниците в конференцията темата „Психофизически модел за самозащита и оцеляване на населението при извънредни ситуации“.