Обирджия ще лежи в затвора
Обирджия ще лежи в затвора / Dariknews.bg

Влиза в сила наложеното на 30-годишния Симеон Георгиев от Добрич наказание от 2 години и 11 месеца лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим, съобщават от Добричкия окръжен съд. Апелативен съд - Варна е потвърдил постановената присъда.

Георгиев е признат за виновен в опит за грабеж на дамска чанта на 28 ноември 2009 г.. В нея е имало мобилен телефон и други вещи на обща стойност 105 лева. Освен това в периода 11 - 25-и същия месец, той е откраднал вещи от БТК АД - регион Добрич. Прескачайки оградата на телевизионната кула в града, на 10 срещу 11 ноември, е задигнал два водни радиатора от дизелови агрегати, воден радиатор от мотокар, акумулатор и 58 литра дизелово гориво на обща стойност 1 103 лева. Вещите са продадени в пункт за вторични суровини. В малките часове на 21-и той отново прескочил оградата на двора на телевизионната кула и източил от резервоара на автокран 50 литра дизелово гориво, което продал на сутринта на таксиметров шофьор за 58 лева. В ранните часове на 25-и той свалил и взел акумулаторите на трактор и камион, които отново се озовали на вторични суровини - за 25 лева.

На 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим е осъден и 26-годишният Калоян Кьосев, който е действал като съучастник на Георгиев. Двамата са осъдени също да заплатят обезщетение от 1 000 лева на пострадалата при грабежа добричлийка, за причинените й неимуществени вреди.

Георгиев има средно образование, не е женен, не работи.