Няма основания кметът на Тервел да бъде отстранен
Няма основания кметът на Тервел да бъде отстранен / netinfo

Няма основания да бъдат прекратени пълномощията на кмета на община Тервел инж. Живко Георгиев. Това е решението на Общинската избирателна комисия, съобщи нейният председател Ивелина Стратиева.

До комисията беше изпратен сигнал, че кметът на Тервел управлява общината в нарушение на закона за местото самоуправление.  Сигналът е  подаден  от Юлиан Христов Иванов, бивш кандидат за кмет на Тервел. В него се посочва, че инж. Живко Георгиев в нарушение на закона продължава да упражнява търговска дейност, тъй като е съдружник в две фирми „ Алфа -5” ООД и „Алфатар” ООД.

ОИК е приела представените по случая доказателства, че двете търговски дружества не развиват дейност от 2003-та година. Годишни данъчни декларации и банкови удостоверения от разплащателни сметки на фирмите са доказали, че няма движение на финансови средства.

Комисията е гласувала единодушно Живко Георгиев да запази поста си и поради съображението, че не е редно два месеца преди местните избори Тервел да остане без кмет, допълни Стратиева.