Церемонията по предаване на символичния ключ на област Добрич
Церемонията по предаване на символичния ключ на област Добрич / Дарик Добрич
Старият губернатор Детелина Николова: По делата ни ще ни съдят

Предаването на властта от стария на новия областен управител на Добрич
Дарик Добрич

„По делата ни ще съдят за нас. Най-важни за мен бяха доверието и признанието на хората за работата ми. Това е моето верую, а не самоцелната власт и самолюбие” – това каза на церемонията при предаването на символичния ключ на област Добрич досегашният областен управител Детелина Николова на приемника си Красимир Кирилов. Тя подчерта още, че „днес повече от всякога е изключително важно да има синхрон в работата на държавните институции, за да укрепва доверието на хората в държавността”. 

Николова изброи най-важните задачи в областна администрация, чието решаване в момента е на дневен ред. Сред тях са избор на изпълнител за водноспасителната дейност през новия туристически сезон, като обикновено това е БЧК, реализацията на проекта за почистване на коритото на река Батовска и ремонтът на пътя Варна – Добрич.

От своя страна новият областен управител на Добрич Красимир Кирилов заяви, че ще заложи на екипната работа и на опита на всеки един служител в областна администрация. „Не съм човек на многото приказки. Аз съм човек на действието и на работата. Боравя по-добре със сметки и с цифри, отколкото с думи, но съм убеден, че можем да дадем тласък на развитието на Добричка област” – ззаяви той.

Новият губернатор сподели и основните приоритети, на които ще заложи в работата си, а именно  -   създаване на условия за реализация на младите хора в областта, лобиране за привличане на инвестиции и създаване на качествени работни места, спиране на процеса на обезлюдяване на региона, привличане на европейско финансиране за реализиране на значими инфраструктурни проекти, насърчаване на бизнеса, грижа за сигурността, реда и спокойствието на хората, особено в малките населени места.

Красимир  Кирилов  замени на поста досегашния областен управител Детелина Николова с решение на правителството от 31 май 2017 г. До момента той е работил като заместник главен счетоводител във ВиК – Добрич. Бил е председател на синдикалната секция на КТ “Подкрепа” във ВиК – Добрич АД. Председател на Младежката организация на ВМРО – Добрич.

Досегашният областен управител на Добрич Детелина Николова /ГЕРБ/ зае поста, след като загуби кметските избори в края на 2015 година. Тя смени д-р Маргарита Новоселска, също номинация на ГЕРБ. 

Предаването на властта от стария на новия областен управител на Добрич
Дарик Добрич