Нови спектакли през декември на сцената на кукления театър
Нови спектакли през декември на сцената на кукления театър / Куклен театър - Пресцентър

Две нови заглавия включва в афиша си през месец декември кукления театър”Дора Габе” в Добрич, съобщиха от културния институт. В навечерието на коледните и новогодишни празници малчуганите ще могат да гледат спектаклите "Коледно приключение" и „Бяла приказка” .

Автор и режисьор на „Коледно приключение” е Даниела Христова. В пиесата участват всички актьори–Румен Куртев, Димитър Ялнъзов, Мирослава Демирева, Велислава  Кирилова, Филип Янев, Ренета Николова, Бистра Боева. Спектакълът ще бъде показан не само в Добрич, но и в детските градини в Балчик и Крушари.

Другата изненада за декември е „Бяла приказка” по текст на Валери Петров. Режисурата е дело на Даниела Христова, сценографията е на Христина Стоилова, а музиката - на Владимир Джамбазов. В художественото ателие се включват Елисавета Качулева, Димитър Митев и Йордан Минчев.

През оставащите дни до края на годината театралният афиш предлага още няколко заглавия – „Пук”, „Снежната кралица”, „Червената шапчица”, „Хензел и Гретел”, „Часът на Пепеляшка”, „Приказка за чистотата”, „Приказка за скитник”. Най-новото заглавие е „Меко казано” по текст на Валери Петров. Режисьор е Веселин Анев, сценографията и куклите са създадени от Адриана Анева. Музиката е на Владимир Джамбазов.