Нови експертизи по делото срещу Атанас Атанасов
Нови експертизи по делото срещу Атанас Атанасов / Окръжен съд Добрич

Допълнителна техническа и втора счетоводна експертиза ще бъдат направени по гражданското дело, образувано по иск на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност срещу Атанас Атанасов от Добрич и още 2 физически и 7 юридически лица, съобщават от Окръжен съд Добрич. Те ще бъдат ползвани за изготвяне на тройна съдебно-икономическа експертиза, която съдът допусна днес. Нейната цел е да установи размера на извършените разходи и размера на получените от законоустановени източници приходи през проверявания период. Ще бъдат изготвени три варианта, като в единия се изключват някои посочени от Комисията доходи, в другия се включват, а в третия ще бъдат отчетени поставени от ответната страна искания

Пресцентърът на съда припомня, че в допълнителната съдебно-техническа експертиза вещите лица дадоха заключение за пазарната стойност на двете общежития на ответника. Установява се и произхода на средствата, с които едно от неговите дружества е закупило имот в село Кранево и как е водено неговото счетоводство.

Гражданското дело срещу Атанасов и другите ответници е образувано по искане на Комисията, за отнемане в полза на държавата на имущество на обща стойност 8 471 629 лева. Иска се също да бъдат обявени за недействителни по отношение на държавата две сделки за продажба на дружествени дялове.