Нова авиолиния ще свързва Варна с Истанбул
Нова авиолиния ще свързва Варна с Истанбул / Impact Press Group, архив

 

Нова авиолиния от Варна до Истанбул се очаква да бъде открита в края на май. Това стана ясно по време на среща между Дженк Йоджал – директор на авиокомпания „Turkish Airlines“, и кмета на Варна Иван Портних.

Плановете на турската компания са директните полети да бъдат изпълнявани 4 пъти седмично целогодишно. За удобство на клиентите се предвижда да бъде открит и офис на авиокомпанията във Варна.

„Turkish Airlines“ е водещ превозвач в Европа. Оперираме в над 200 държави, като имаме амбицията да достигнем до 2000 полета на ден. За нас Варна е най-новата ни дестинация, която ще даде шанс на града ви да се превърне в  мост към страните от Средния и Далечния изток“, сподели Дженк Йоджал. Той допълни, че компанията ще рекламира безплатно морската столица като нова директна линия не само в Турция, но и във всички държави, в които е позиционирана. Информация за града ни и за всички  големи културни, спортни и други събития на Варна, ще бъде включена в бордните списания на авиокомпанията.

Кметът Иван Портних приветства откриването на директната авиовръзка между Варна и Истанбул, като подчерта, че това ще открие нови възможности за бърза и директни пътувания, за развитие на бизнеса и туризма, което е важно не само за града, но и за региона.